en bild

Hur man söker till kliniken

Aleris Ryggkirurgi informerar om avveckling av kliniken vid årsskiftet

Aleris Ryggkirurgi Strängnäs verksamhet kommer att avvecklas och läggas ned vid årsskiftet 2020/2021.

Våra erfarna ryggkirurger kommer att flytta till Aleris Ryggkirurgi med mottagning i Södertälje och Nacka i Stockholm så vi rekommenderar att remissen skickas till Aleris Nacka sjukhus. I så fall via TakeCare ryggkirurgi eller via brev:

Aleris Specialistvård Nacka
Ortopedmottagningen
Lasarettsvägen 4
131 45 Nacka 

För patienter boende i region Stockholm och Västra Götaland krävs konsultationsremiss från läkare.

Patienter från övriga regioner kan fylla i egenvårdsremissen Rygg eller Nacke direkt via inloggning med Mobilt BankID, E-legitimation eller bankdosa på Vårdguidens E-tjänster 1177.se

Har du några funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss via vår växel 0152-263 00, 1177 Vårdguiden eller skicka ett E-postmeddelande till info@ryggkirurgiska.se så hjälper vi dig!


 

Egenvårdsremiss

Om du vill söka till Ryggkirurgiska Kliniken ska du fylla i en egenvårdsremiss rygg och/eller nacke via inloggning med Mobilt BankID, E-legitimation eller bankdosa på
Vårdguidens E-tjänster 1177.se

Du som tillhör Region Stockholm eller Västra Götalandsregionen

Observera! Om du tillhör Region Stockholm eller Västra Götalandsregionen måste du ha en konsultationsremiss från en läkare innan du kan söka till oss. Vid eventuellt svårigheter att erhålla en konsultationsremiss kan du kontakta oss på kliniken. När vi fått konsultationsremissen skickar vi en egenvårdsremiss till dig som du då fyller i. Om du har några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon 0152-263 00. 

Röntgen

På kliniken utförs endast slätröntgenundersökningar.

För att kunna utföra en fullständig bedömning av ditt fall krävs det att en magnetkameraröntgenundersökning (MR) skall vara utförd senaste 12 månaderna, dvs inte äldre än 1 år. Kontakta din behandlande läkare angående detta.

En magnetkameraundersökning (MR) kan även ordnas privat av Ryggkirurgiska Kliniken, kontakta oss för prisinformation: 0152-263 00.

Om du inte har BankID

Om du inte ha har BankID kan du hämta egenvårdsremissen för rygg och/eller nacke enligt länkar nedan;

Egenvårdsremiss RYGG >

Egenvårdsremiss NACKE >

Därefter sparar du ner den på din dator och svarar på frågorna. Stäng sedan dokumentet och mejla den till oss som en bifogad fil alternativt så kan du skriva ut formuläret och skicka det per post till Ryggkirurgiska kliniken Löt 1, 645 94 Strängnäs. Tänk på att om du väljer att skicka egenvårdsremissen med dina personuppgifter via mejl till Ryggkirurgiska Kliniken så kan vi inte garantera var mejlet passerar innan det ankommer till Ryggkirurgiska kliniken så vi rekommenderar att du skickar formuläret via Vårdguidens E-tjänster 1177.se.

För dig som inte har någon dator eller BankID

Vänligen kontakta vår växel på 0152-263 00 så skickar vi hem en egenvårdsremiss till dig.

Blocks

Vårdguiden 1177

Via 1177.se kan du förutom att fylla i vår egenvårdsremiss, förnya recept, beställa journalkopior samt förnya sjukintyg som handläggs av kliniken. Gällande recept och läkarintyg kan du även kontakta vår växel 0152-263 00.

1177 Vårdguiden

Öppettider

Vi har öppet måndag-lördag.
Våra öppettider varierar beroende på vecka. 

Är du nyopererad och behöver råd från en sjuksköterska på helgen når du oss via växeln på telefon 0152-26300 mellan klockan 09:00-10:00.

Besökstider på vårdavdelningen:

13:00-19:00. Inga besökstider operationsdagen.

Restaurang

Ryggkirurgiska Klinikens restaurang har öppet för inneliggande patienter tisdag - fredag 11.30-13.00. Vi serverar hemlagad mat av hög kvalité till våra inneliggande patienter. 

Har du någon form av matallergi ringer du till köket på telefon 0152-263 26 och meddelar det innan du skrivs in.

  • För patienter som skrivs in klockan 10.00 ingår lunch inskrivningsdagen.
  • För patienter som skrivs in 12.45 går det bra att ringa till köket och boka lunch och äta innan inskrivningen, kostnad 90 kronor.
  • Middag serveras klockan 16.30.


Vi bjuder er på vänligt bemötande i en trevlig miljö!