en bild

VÅRDAVDELNING

VÅRDAVDELNING

Vårdavdelning

Du är i centrum!

Klinikens mål är att ge högt kvalificerad vård och vi anser omvårdande vara lika viktigt som den kirurgiska insatsen, en omvårdnad utifrån varje patients specifika behov.

Vårdavdelning

På vårdavdelningen arbetar sjuksköterkor och undersköterskor. Vi vill skapa förutsättningar och möjliggöra kontinuitet i vården vilket vi vill ska leda till att patienten får en trygg upplevelse.

Inskrivningsdagen

Inskrivningsdagen träffar du sjuksköterska för ett inskrivningssamtal, din kirurg som förklarar din operation och fysioterapeut som i grupp går igenom saker du behöver tänka på efter din operation. Även anestesiläkare och anestesisjuksköterska pratar med dig innan din operation.

Kvällen innan din operation

Du får veta kvällen innan din operation hur planeringen för operationsdagen ser ut. Du får information om fasta och vad som händer under din operationsdag.

Efter din operation

Efter din operation ligger du på uppvakningssal för övervakning. Hur länge beror på ingreppet och hur du mår. Man kommer upp ur sängen bara några timmar efter operationen.

Återhämtning

Tillbaka på avdelningen börjar din återhämtning. Om du är aktiv dagarna efter din operation återhämtar du dig bättre, men vi påminner dig även om att vila är viktigt.

Innan du går hem

Innan du går hem får du information om borttagning av eventuella stygn och när förbandet ska tas bort. Har du frågor och funderingar när du kommer hem vill vi att du ringer till oss.


 

Restaurang

Vår restaurang har öppet för inneliggande patienter tisdag - fredag 11.30-13.00. Vi serverar hemlagad mat av hög kvalité till våra inneliggande patienter. 

Har du någon form av matallergi ringer du till köket på telefon 0152-263 26 och meddelar det innan du skrivs in.

  • För patienter som skrivs in klockan 10.00 ingår lunch inskrivningsdagen.
  • För patienter som skrivs in 12.45 går det bra att ringa till köket och boka lunch och äta innan inskrivningen, kostnad 90 kronor.
  • Middag serveras klockan 16.30.


Vi bjuder er på vänligt bemötande i en trevlig miljö!

Dagrummet

Det stora ljusa dagrummet har en vidsträckt utsikt över det sörmländska landskapet. I dagrummet har vi nybryggt kaffe för dig och dina besökare. Naturligtvis finns även te och saft.

Måltider vardagar

Frukost serveras i dagrummet avdelning 1-> kl 07.30 – 08.30
Lunch serveras i dagrummet avdelning 1-> kl 11.30 – 13.00
Middag serveras i dagrummet avdelning 1-> kl 16.30 – 17.00

Om Du inte har möjlighet att själv besöka dagrummet serveras lunch och middag på ditt rum. Kvällsfika serveras i dagrummet varje kväll kl.19.00 på avdelning 1.

Måltider helger

Frukost serveras i dagrummet Avdelning 1 kl 07.30­­ -08.30
Lunch serveras i dagrummet Avedelning 1 kl 11:30-12:15.

Matsedel finns i dagrummet på kylskåpsdörren. 

Besök till våra patienter

Med anledning av Coronavirus (Covid-19) har vi på obestämd tid besöksförbud till våra inneliggande patienter på vårdavdelningen.

Telefon: 0152-263 00
E-post: info@ryggkirurgiska.se